Siankärsämön kukka ja lehti

Siankärsämön kukka ja lehti
Tuotekoodi: 3011
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 5,60€
Veroton: 4,91€

Vaihtoehdot


* Paino:

Määrä:  
   - TAI -   

Siankärsämö sisältää eteerisiä öljyjä ja parkkiaineita, salisyylihappoa, vitamiineja, flavonoidiglykosideja ja karoteenia. Siankärsämön lehdet ovat vitamiini- ja kivennäisainepitoisia. Siankärsämö lisää aineenvaihduntaa, virtsan ja sapen eritystä sekä edistää vatsan toimintaa. Siankärsämö vahvistaa immuunijärjestelmää ja sillä on antibioottisia ja tulehduksia estäviä vaikutuksia.

Siankärsämöä voidaan käyttää yhdessä nokkosen kanssa. Nokkonen tukee siankärsämön vaikutuksia. Siankärsämöä voidaan käyttää niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Sisäisesti se hoitaa ja hellii vatsaa ja auttaa suoliston toimintaan. Ulkoisesti siankärsämöä voidaan käyttää ihonhoitoon vuotavissa haavoissa, paiseissa ja erilaisissa ihotulehduksissa.

Siankärsämössä on voimakas tuoksu ja maku, jonka vuoksi kaikki eläimet eivät välttämättä pidä siitä. Tällöin se on hyvä jauhaa jauheeksi.

Koiran ja kissan suolisto ei sulata yrttejä, siksi niistä tulisi keittää haudetta. Kaada kiehautettu vesi yrttien päälle ja anna hautua 15 minuuttia kannen alla. Siivilöi haude ja sekoita ruokaan tai anna sellaisenaan. Kannen käyttö on tärkeää, jotta yrttien tärkeät vaikuttavat eteeriset öljyt ja aromit eivät haihtuisi haudutuksen aikana.

Annostus:

  • Hevosille: 20g / vrk
  • Koirat: 1-1/2 tl/vrk keitteenä
  • Kissat: 1/4tl/vrk keitteenä
  • Jyrsijöille: välipalana

Siankärsämösidos:

Kourallinen siankärsämöä
Nokkosta
Tilkka kuumaa vettä
(Hunajaa)
Puhdas pinteli tai joustoside

Siankärsämö ja nokkonen sekoitetaan keskenään. Yrttien sekaan lisätään kuumaa vettä. Annetaan hautua niin, että saadaan puuromainen seos. Jos massasta ei saada tarpeeksi kiinteää, lisätään siihen pieni määrä hunajaa. Massasta pyöritellään puhtain käsin tiivis pallo. Pallo laitettaan ihottumakohtaan ja sidotaan pintelillä.

Alkuperämaa: Suomi 

Powered By OpenCart
Niittytilan yrtit © 2022