Peltokorte

Peltokorte
Tuotekoodi: 3010
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 6,40€
Veroton: 5,61€

Vaihtoehdot


* paino:

Määrä:  
   - TAI -   

Peltokorte on hyvin vitamiinipitoinen yrtti. Se sisältää hivennäisaineita (piihappoa ja silikaatteja), saponiineja, flavonoideja, hieman alkaloideja (nikotiini), parkkiaineita, steroleja, beetasitosteriiniä, A-,C-, B1-, B2-, B3-,vitamiinia.

Sisäisesti käytettynä peltokorte poistaa nestettä, vahvistaa kudoksia, luita ja jänteitä sekä helpottaa kutiavaa ihottumaa. Peltokortella on myös verta tyrehdyttäviä ominaisuuksia. Sitä voidaan käyttää suutulehduksien ja limakalvojen verenvuodon hoidossa. Peltokorte parantaa myös karvan kiiltoa.

Ulkoisesti peltokortetta voidaan käyttää erilaisiin jalka- ja kaviovammoihin sekä ihovaurioihin. Eläin seisotetaan pesuvatiin tehdyssä hauteessa tai haudetta levitetään hoidettavaan kohtaan. Peltokortetta ei suositella jatkuvaan käyttöön.

Koiran ja kissan suolisto ei sulata yrttejä, siksi niistä tulisi keittää haudetta. Kaada kiehautettu vesi yrttien päälle ja anna hautua 15 minuuttia kannen alla. Siivilöi haude ja sekoita ruokaan tai anna sellaisenaan. Kannen käyttö on tärkeää, jotta yrttien tärkeät vaikuttavat eteeriset öljyt ja aromit eivät haihtuisi haudutuksen aikana.

Peltokortetta voidaan käyttää sisäisesti keitteenä tai rehuun sekoitettuna

  • Keitteen annostus 1 dl kuivattua peltokortetta litraan kiehuvaa vettä. Seosta keitetään hiljaisella lämmöllä 15-30 min.
  • Rehuun sekoitettuna hevoselle 20-30 g, keskikokoisille eläimille 10-15 g, pienille eläimille 1/2-1 tl.

Ulkoisesti peltokortetta voidaan käyttää hauteena. Eläin seisotetaan pesuvatiin tehdyssä haudekylvyssä. Iholle laitettavaan hauteeseen sekoitetaan kuivattuja yrttejä pieneen vesimäärään. Haude keitetään puuromaiseksi pehmeäksi massaksi. Kuivatut korteet voidaan myös höyryttää siivilässä kiehuvan kattilan yläpuolella vähintään tunnin ajan. Lämpimät ja pehmenneet korteet laitetaan ohuen kankaan sisään ja laitetaan hoidettavan kohdan päälle. Annetaan vaikuttaa muutamasta tunnista yön yli.

Alkuperämaa: Suomi

Powered By OpenCart
Niittytilan yrtit © 2023