Suomessa kasvaa noin 2700 putkilokasvia joista noin 250 kasvia voidaan käyttää  ravinnoksi (Hovi 2017:4). Luonnonkasvien käytöllä on pitkä historia. Kansanperinteessä niitä on käytetty niin teenä, viinaan liotettuna,hauteina kuin vihtoina. Elias Lönnrothin mukaan kasvit ja niihin tutustuminen vaikuttaisivat myös mielenrauhaan:

[..] voisit lähteä lasten kanssa nurmelle, laaksoon tai aholle, ja neuvoa heille, mitenkä itse oppisivat kasvujen nimistä selvän saaman. Jos missä muussa niin tosinkin tässä aineessa opetus heille pian kyllä muuttuisi iloksi, ja kerran tielle jouduttua taitaisivat itsensä enemmän pyrkiä. Kasvuopin sanotaan myös vaikuttavan mielenrauhaa ja sydämen hiljaisuutta harjoittajan luona, joka onkin uskottava asia, sillä taivuttavatpa välistä muutkin ulkonaiset aineet, joiden keskellä tulet kauemmin olemaan, usein mielen sitä myöten. Eikö siis kukkien ihana lempeys sitä voisi tehdä? (Lönnrot Valitut teokset IV, 212–214).

Paikanpäällä ei ole myyntipistettä yrteille. Yrtit voi noutaa sopimuksen mukaan taimistolta. Tilauksen voi tehdä verkkosivun kautta ja merkitä noudon liikkeestä.

Myymme villiyrttejämme elintarvikekäyttöön, jolloin niihin sovelletaan elintarvikelain säädöksiä. Monilla yrteillä on hyviä ja terveellisiä vaikutuksia, mutta emme saa näistä elintarvikelain mukaan kertoa. Yrttejä voidaan käyttään teenä, ruoan laitossa mausteena tai leivonnassa. Niistä voi myös valmistaa hauteita ja käyttää esimerkiksi höyryhengitykseen tai jalkakylpyihin.

Niittytilan yrtit

Powered By OpenCart
Niittytilan yrtit © 2024